Novosti

Jazz dance za odrasle – novi program u 4SOBE

Plesna rekreacija, plesni treninzi kondicije i snage i jazz dance za odrasle. Program kreiran za glumce, plesače, glazbenike i ostale umjetnike pod vodstvom plesačice i koreografkinje Ilone Cvitić.

Termini održavanja prilagođeni su specifičnostima umjetničkih zanimanja. Satovi se održavaju jutrima od 9 – 10 h uz mogućnost otvaranja termina nakon glumačkih probi od 14 – 16 h te popodne, sve prema dogovoru!

Jazz dance je energičan plesni stil koji prije svega prezentira individualnost i originalnost plesača. Karakteriziraju ga jedinstvenost pokreta, izolacije i kontrakcije tijela, veliki skokovi i brzi okreti. Jazz je postao najpopularniji plesni stil zbog svoje podržanosti u televizijskim emisijama, filmovima, glazbenim spotovima i reklamama. Danas ima veliki broj podstilova, kao što su: lyrical jazz, funky jazz, mtv jazz, musical jazz, modern jazz itd. Sat počinje temeljitim zagrijavanjem tijela koje se bazira na kontrakcijama, izolacijama i vježbama fleksibilnosti. Slijede tehnički elementi i vježbe kroz prostor u kojima se izvode okreti, skokovi i kretanje kroz pozicije. Kroz kratke plesne sekvence pripremamo tijelo za koreografiju određenog jazz stila, ovisno o vrsti glazbe na koju se izvodi koreografija. Sat završava kratkim hlađenjem i istezanjem tijela kako bi se izbjegli bolovi u mišićima.

Na ovim satovima se na zabavan i ugodan način uz suvremenu glazbu pristupa ljudskom tijelu. Stavlja se naglasak na cjelokupno zdravlje čovjeka i njegovo psiho-fizičko blagostanje.

O voditeljici

Ilona Cvitić rođena je 2.12.1989. u Puli, gdje završava osnovnu i srednju školu. 2009. godine upisuje Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te je trenutno studentica pete godine. Plesom se počinje baviti 1993. godine u plesnom studiju Stellium pod vodstvom Tatjane Samuele. 2004. prelazi u plesni studio Art Dance u kojem pleše do 2009. godine. Nakon dolaska u Zagreb, godinu dana trenira u PC Tala, a 2011. godine pridružuje se plesnom studiju Escape u kojem radi kao voditelj od 2012. Pohađala je brojne plesne seminare i susretala se sa različitim tehnikama i pedagozima, sudjelovala na brojim natjecanjima na regionalnoj, državnoj i svjetskoj razini. Sudjelovala je u predstavama „Oprosti za tango“ kazališta INAT u režiji Noe Ammar Soficcia, u kazališnom projektu Anno Domini 2007. i 2008. godine u režiji Branka Sušca (koreograf Branko Potočan), na svečanom otvaranju Sajma knjiga u Puli u koreografiji Matije Ferlina te u ljetnim plesnim predstavama „The Mask“, „Beetlejuice“ i „Urban Cabaret“ plesnog studija Escape u režiji Lidije Iveković. U svibnju 2014. godine postaje članica ansambla mjuzikla „Footloose“ BGlag produkcije. Sudjeluje na raznim snimanjima, reklamama i događanjima (Keune, DK Dance, 2Cellos, Ledo, Bipa, Gretta, Cro A Porter, Kika…)

Upisi

Sve zainteresirane molimo da nam pošalju mail na: info@4sobe.hr. Za sve dodatne informacije i rasporede održavanja satova bit ćemo vas slobodni direktno kontaktirati.

0

You must be logged in to post a comment.